Peneliștii timișeni au ajuns într-o situație mai mult decât ridicolă. În lupta sa disperată cu primarul Dominic Fritz, Alin Nica, șeful PNL Timiș, a apelat la divizia „penală’ din partid. De data acesta, la propriu! În urmă cu o zi, fostul șef al societății locale de transport, Nicolae Bitea, a declanșat un atac furibund la adresa edilului Timișoarei, de parcă ar fi vorbit dintr-un anvon și nu din calitatea de trimis în judecată de către DNA. Nici nu mai contează ce spune unul ca Bitea în acest moment, ținând cont de dosarul în care este judecat. Sigur că până la o decizie definitivă a unei instanțe există prezumția de nevinovăție, însă bunul simț l-ar obliga pe domnul Nicolae Bitea să se abțină. Iată ce comunica Direcția Națională Anticorupție la finele lunii decembrie, potrivit G4 Media:

„În cauza mediatizată prin comunicatul 890/VIII/3 din 14 octombrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a inculpaților ȘANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României și BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societății de Transport Public Timișoara, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, inculpații Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați ai acestuia din urmă în posturi de conducere a unor instituții publice, după ce ar fi fost înscriși formal ca membri de partid.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.”

Ca urmare, cine ar putea să îl creadă pe Nicolae Bitea în situația în care se află acum? Poate că domnul Alin Nica a rămas fără comunicatori și singurii care își mai asumă rolul de berbec media pentru PNL Timiș sunt cei care oricum nu mai pot reprezenta nimic politic…

Alte informații AICI

Preluare foto: pressalert.ro