Primăria Timișoara nu a făcut și nici nu intenționează să facă niciun demers pentru a achiziționa certificatele de poluare aferente anului trecut pentru Colterm. În aceste condiții, societatea de termoficare a orașului va primi o nouă amendă uriașă în valoare de peste 20 de milioane de euro.

Dominic Fritz a anunțat că sarcina cumpărării acestor certificate ar fi a Colterm, deși acționarul unic al societății este chiar Consiliul Local Timișoara.

Noi, ca oraș, nu suntem pasibili de nicio amendă. Este societatea comercială Colterm, unde da, orașul este acționarul. Colterm este în insolvență, nu orașul este în insolvență. Colterm este în insolvență și această diferență este incredibil de importantă pentru că tocmai trebuie să terminăm cu această dependență directă, să fie Colterm o piatră legată de gâtul bugetului orașului. Deci obligațiile sunt ale Coltermului și este treaba Coltermului să-și îndeplinească aceste obligații. Noi, ca oraș, am dat peste limita legală doar ca să menținem un nivel de căldură și de funcționalitate în oraș. Noi, ca oraș, nu putem din bugetul local să fim responsabili pentru obligațiile acestei societăți comerciale”, a afirmat Dominic Fritz, luni, în cadrul unei conferințe de presă.

În aceste condiții, nu este exclus ca în toamnă timișorenii racordați la Colterm să nu mai primească apă caldă și căldură. Mai mult, edilul-șef a anunțat că în următoarele săptămâni Primăria Timișoara va ajunge în situația de a nu mai avea nicio bază legală pentru a aloca bani către Colterm.

Noi am plătit tot ce putem plăti legal la Colterm. Vom vedea în următoarele săptămâni că nu mai avem pe ce bază legală să dăm bani la Colterm măcar să-și mențină operaționalitatea”, a declarat Dominic Fritz.