Un scandal imens a izbucnit între Primăria Timișoara, Prefectura Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș cu privire la distribuirea tichetelor de vaccinare.

Concret, Direcția de Sănătate Timiș a informat că aproape 10.000 de tichete de vaccinare nu au fost distribuite la Timișoara, după ce mai multe centre de vaccinare au fost închise. În aceste condiții, Primăria Timișoara a refuzat să le distribuie, la fel cum ar fi făcut și alte primării din județul Timiș, susține DSP Timiș.

Primăria Timișoara a transmis, vineri, un comunicat de presă, prin intermediul căruia informează că nu are cum să distribuie aceste tichete pentru că nu are acces la baza de date cu persoanele vaccinate.

Primăria Timișoara încurajează instituțiile competente să respecte cadrul legal privind distribuirea tichetelor de masă persoanelor care s-au vaccinat conform legii, Primăria Municipiului Timișoara nu are acces în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) la lista cu persoanele care s-au vaccinat și sunt îndreptățite să primească tichetele de masă, care au ajuns cu întârziere în centrele de vaccinare. De aceea, am propus Direcției de Sănătate Publică fie să distribuie aceste tichete în cele 4 centre de vaccinare care mai sunt deschise în Timișoara, împreună cu o listă completă de persoane care ar trebui să le ridice, fie să facă demersurile legale pentru modificarea legislației, astfel încât Primăria să aibă acces în baza de date RENV pentru a identifica persoanele vaccinate, îndreptățite să primească aceste tichete”, a informat Primăria Timișoara.

Mai mult, Primăria Timișoara a făcut apel la Prefectura Timiș și la reprezentanții DSP să găsească rapid o soluție „eficace și legală pentru ca aceste tichete să ajungă la timișorenii îndreptățiți să le primească”.

Pe de altă parte, liberalul Ovidiu Drăgănescu, subprefect de Timiș, susține că, de fapt, Primăria Timișoara inventează tot felul de motive pentru că nu dorește să distribuie aceste tichete, fiind vorba de un număr prea mare de beneficiari.

De acum 10 zile, primarul Dominic Fritz a spus nu acțiunii de distribuire a tichetelor de masă pentru persoanele vaccinate în Timișoara, nu azi când a catadicsit să dea și un comunicat. Toate celelalte primării au înțeles urgența acestei acțiuni și încearcă să ajute la distribuirea tichetelor înainte de expirarea lor și cetățenii să nu piardă acești bani, 100 lei, pe care statul i-a acordat. Este total neadevărat că nu există evidența persoanelor care s-au vaccinat! Ea există și este utilizată de toate celelalte primării din județ, care au preluat deja dosarele din centrele ce s-au închis până acum. De fapt, primăria are o singură și reală obiecție: că sunt prea multe persoane în Timișoara care beneficiază de aceste tichete. Da, așa este, dar dacă vrei să conduci un oraș mare îți asumi o activitate mai susținută decât la o primărie de comună. Mai ales că ai și un aparat în subordine mult mai numeros. Și chiar un salar de primar dublu față de orice alt primar din județ! Așa că ne-am bucura dacă și munca ar fi pe măsură! Munciți pentru miile de timișoreni vaccinați cu schemă completă, care vă vor aprecia pentru asta, nu pentru prefectură, DSP, guvern sau altcineva”, a afirmat Ovidiu Drăgănescu.