Dominic Fritz va fi nevoit să plătească aproximativ 40.000 de lei unui om de afaceri din Timișoara, drept despăgubiri, ca urmare a faptului că restaurantul acestuia a fost închis ilegal.

Este vorba de Dan Dinu, care deține o berărie în Piața 700, aceasta fiind închisă de Primăria Timișoara, în toamna anului trecut, din cauza zgomotului. Însă Dan Dinu nu a renunțat așa ușor, astfel că a dat Primăria Timișoara în judecată, iar magistrații Tribunalului Timiș i-au dat dreptate.

Admite în parte acţiunea. Dispune anularea dispoziţiei nr. 1687/04.10.2021 emisă de Municipiul Timişoara prin Primar. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamantă a despăgubirilor constând în suma de 23.567,55 lei reprezentând contravaloarea chiriei şi suma de 16.355 lei reprezentând contravaloarea şomajului tehnic, achitate de reclamantă pe perioadă suspendării activităţii. Respinge în rest acţiunea. Obligă pârâţii la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 350 lei”, scrie în sentința pe scurt a Tribunalului Timiș.

Decizia nu este una definitivă, putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Dan Dinu deține și hotelul în care Ana Munteanu, consilier local USR, a descins cu jandarmii, în luna martie a anului trecut, pentru a demonstra că restaurantul acestuia nu respectă măsurile anti-covid impuse.