Colterm a primit un nou sprijin financiar substanțial din partea Guvernului. Mai precis, luni, Ministerul Dezvoltării a alocat Timișoarei o sumă de aproape 20 de milioane lei pentru societatea de termoficare.

Pentru a veni în sprijinul autorităților administrației publice locale care se confruntă cu situații deosebite în furnizarea agentului termic, generate de scumpirea gazelor naturale, prin ordin al ministrului dezvoltării a fost repartizată și suma de 24.840.961,64 lei pentru municipiile Oradea, Călărași și Timișoara. Sumele alocate sunt stabilite conform reglementărilor adoptate în luna februarie, potrivit cărora Ministerul Dezvoltării are posibilitatea acordării unui sprijin suplimentar de cel mult două ori subvenția inițială, ordinul emis având în vedere subvenția acordată pentru consumul de gaze naturale din luna ianuarie 2022”, a informat Ministerul Dezvoltării.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, spune că este meritul lui pentru că Guvernul a alocat acești bani pentru Colterm, după ce săptămâna trecută a fost la București pentru a depune o cerere în acest sens.

Ieri s-au mai alocat 19,6 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării, prin schema de compensare a consumului de gaze naturale, pentru Colterm. Este o cerere pe baza Ordonanței de Urgență pe care am înmânat-o personal săptămâna trecută la București și mă bucur că colegii din minister și ministrul Czeke s-au mișcat repede ca să dea această ordonanță”, a afirmat Dominic Fritz.