Acuzații grave la adresa noului grădinar-șef al Primăriei Timișoara. Agenția Națională a Funcționarilor Publici a solicitat Tribunalului Timiș să anuleze concursul organizat de instituție în vederea ocupării acestei funcții. Asta după ce reprezentanții agenției au ajuns la concluzia că Rebecca Bedelean și-ar fi falsificat vechimea pentru a putea câștiga această competiție.

Pe de altă parte, Primăria Timișoara susține că Agenția Națională a Funcționarilor Publici nu a luat în considerare vechimea adunată în perioada în care Rebecca Bedelean și-a exercitat profesia în calitate de persoană fizică autorizată.

Suntem în dialog cu reprezentanții Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), care contestă vechimea respectivului funcționar. Există o diferență în interpretarea calculului vechimii de către Agenție. ANFP susține că anii de muncă în activitatea de specialist într-o profesie liberală/în calitate de persoană fizică autorizată (PFA) nu intră în calculul vechimii de muncă. Așteptăm decizia instanței pe această speță. Dorim să răspundem acuzațiilor care nu reflectă speța în fapt. În primul rând, poziția ocupată de funcționarul public nu este cea de Grădinar Șef, această poziție nefiind ocupată în acest moment, ci este cea de Șef Birou. În al doilea rând, nu se poate discuta de falsificarea vechimii în această speță, fiind o discuție legată strict de interpretarea calculului vechimii pentru profesiile liberale/PFA”, a transmis Primăria Timișoara.

Mai mult, reprezentanții instituției spun că au atras profesioniști în cadrul primăriei și acuză ANFP că „îngrădește accesul persoanelor care au exercitat profesii liberale în administrația publică locală. Avem încredere că legea va fi aplicată”.