Vicepremierul Sorin Grindeanu a avut, ieri, o întâlnire cu preşedintele Turciei. Este un semnal important pentru România care doreşte să-şi intensifice colaborarea economică şi nu numai cu Turcia, un partener puternic şi influent.

„Am discutat astăzi (joi -n.r.) cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, despre prioritățile Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia.

Am apreciat atât medierea pe care o oferă Turcia, stat membru NATO, în soluționarea conflictului ruso-ucrainean, cât și intenția Turciei de a acționa ca țară garant pentru securitatea Ucrainei.

În ceea ce privește domeniul economic, ca viceprim-ministru și titular al portofoliului Transporturilor am dat asigurări că activitatea și proiectele pe care le derulăm la nivelul Guvernului României sunt destinate unui climat economic benefic business-ului și atragerii investițiilor străine.

Mai mult, din punct de vedere comercial, Executivul de la București își propune o țintă ambițioasă pe termen mediu: România să avanseze de pe poziția 17 în Top 10 piețe de import ale Turciei!”, a scris vicepremierul Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Preluare foto: Facebook.com