Un incident grav a avut loc la Spitalul Județean Timișoara. Un pacient în vârstă de 84 de ani a luat foc pe masa de operație. Scena șocantă s-a petrecut într-o sală de operație de la Casa Austria, bătrânul fiind supus intervenției cu scopul de a-i fi extirpată o tumoră.

Din primele informații, se pare că flăcările au apărut după ce s-a produs o reacție chimică între substanțele folosite de chirurgi și oxigen. Din fericire, pacientul nu a suferit arsuri grave, astfel că viața nu-i este pusă în pericol.

Incidentul a avut loc ieri în sala de operații. Un pacient de 84 de ani, cu multiple comorbidități și probleme neoplazice, a intrat în operație. El suferă și de Parkinson. El prezenta și o tumoră. Inițial s-a început cu o anestezie superficială, iar pe parcurs a fost nevoie de una profundă, moment în care aparatul operator pentru tumori a făcut o flamă. Am dispus oprirea operației, iar incidentul nu a pus în pericol viața pacientului. Pacientul este sănătos, am intervenit pentru arsurile cauzate, tensiunea lui este bună și starea de sănătate, la fel și pentru afecțiunea de care se tratează. Într-o săptămână se va întoarce acasă”, au declarat reprezentanții Spitalului Județean Timișoara pentru Tion.