Filiala Timiș a partidului Forța Dreptei a fost lansată oficial, sâmbătă, la Timișoara, în prezența lui Ludovic Orban, președintele noii formațiuni politice.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă, Ludovic Orban a vorbit despre situația în care a ajuns PNL, afirmând că, în acest moment, cea mai mică problemă a partidului ar fi Florin Cîțu.

Cea mai mică problemă în PNL este Cîțu. De fapt, știți vorba aia românească: scapi de dracu, dai de tac-su. Înlocuirea lui Cîțu cu Ciucă e o frecție la un picior de lemn și, de fapt, modul în care arată structura de conducere a partidului, adică cu Ciucă – Armata și cu Bode – Miliția, pe post de secretar general, arată că PNL a murit și că s-a născut U.M. PNL. U.M. înseamnă prescurtarea de la unitatea militară”, a declarat Ludovic Orban, la Timișoara.

Mai mult, fostul lider al PNL l-a atacat pe Klaus Iohannis, despre care spune că are în plan să facă alianță cu PSD la alegerile parlamentare și prezidențiale. Astfel, din partea PSD ar urma să fie propus candidatul pentru funcția de președinte, iar din partea PNL, cel pentru a ocupa funcția de premier.

PNL, în momentul de față, este prizonier unui proiect nedemocratic, unui proiect hapsân și egoist a celui care și-a bătut joc de români, mă refer la Werner Iohannis care, pentru dorința lui de a nu se pensiona după ce-și termină mandatul fără nicio realizare, a aruncat în aer scena politică. A distrus dreapta politică, a distrus perspectivele de dezvoltare economică a României, de modernizare, de reformare a statului, numai ca să-și asigure un aliat care să-i garanteze din 2024 că n-o să rămână șomer sau pensionar și că poate mai reprezintă ceva în viața politică. Iohannis a adus PSD-ul la putere pentru că are intenția să formeze o alianță cu PSD-ul la alegerile parlamentare și prezidențiale, cu candidat la președinție din partea PSD și candidat la funcția de premier din partea PNL, în persoana lui, ghiciți cui, în niciun caz a lui Ciucă, ci a lui Iohannis personal”, a afirmat Ludovic Orban.