Proiect inedit la Timișoara. În mai multe zone ale orașului vor fi montate tomberoane inteligente. Primăria Timișoara anunță că va încheia cu o firmă, pe o perioadă de un an, un acord de colaborare pentru amplasarea a zece coșuri „Big Belly”. Acestea sunt cele mai inovatoare sisteme inteligente de colectare selectivă a deșeurilor.

În cadrul acestui acord, care urmează să fie supus aprobării Consiliului Local Timișoara, administrația publică locală și Greenpoint pun la dispoziția cetățenilor un sistem de colectare inteligentă a deșeurilor, prin amplasarea pe domeniul public a unui număr de 10 tomberoane (cu două compartimente), prevăzute cu compactoare și alimentare prin panouri solare”, a informat Primăria Timișoara.

Cele 10 amplasamente asupra cărora s-a convenit sunt: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii, Piața Nouă, Platou Dâmbovița, Profi Calea Șagului, Colegiul Tehnic E.Ungureanu, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic G. Moisil și Casa Căsătoriilor.

De asemenea, în cadrul acestui proiect se vor derula și campanii de conștientizare pentru timișoreni, cu privire la necesitatea unui comportament eco-civic adecvat.