Se îngroașă gluma în scandalul privind neachiziționarea certificatelor de poluare aferente anului trecut pentru Colterm de către Primăria Timișoara.

Vineri, procurori ai DNA, însoțiți de polițiști, au descins în sediul Primăriei Timișoara. Mai precis, în biroul viceprimarului USR Ruben Lațcău. Perchezițiile au loc într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție. În cursul zilei de 08 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice situate în municipiul Timișoara. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a informat DNA Timișoara.

Primăria Timișoara confirmă că procurorii DNA s-au aflat vineri în sediul instituției, dar susțin că ar fi fost vorba doar de niște discuții.

Astăzi, în jurul orei 11.00, o echipă a Direcției Naționale Anticorupție a venit la Primăria Municipiului Timișoara. Din ce am fost informați, a fost deschis un dosar in REM, vorbim astfel de o cercetare preliminară prin care procurorii încearcă să stabilească dacă a fost săvârșită vreo infracțiune. Echipa de anchetă au purtat o discuție în biroul viceprimarului Ruben Lațcău, iar apoi a mers la Biroul de guvernanță corporativă. Pe tot parcursul vizitei procurorilor, primăria a arătat toată deschiderea pentru această investigație. Vom colabora în continuare cu organele de anchetă. Vă reamintim că Primăria Municipiului Timișoara a depus în cursul anului trecut 11 plângeri penale legate de posibile infracțiuni săvârșite în trecut”, a informat Primăria Timișoara.