Locurile de joacă pentru copii din Timișoara și Lugoj au intrat în vizorul inspectorilor de la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor Timiș. Astfel, începând cu data de 1 aprilie, au avut loc mai multe controale care s-au lăsat cu amenzi, ca urmare a neregulilor descoperite. Concret, OPC Timiș informează că au fost verificate șase locuri de joacă din parcuri din Timișoara.

S-au indisponibilizat echipamente deteriorate, fisurate, cu părți lipsă. S-au identificat locuri de joacă neîmprejmuite, Parcul Chopin, și parțial neîmprejmuit, Parcul Copiilor. În Parcul Carmen Sylva, pe panoul de informare nu era menționat numărul autorizației”, a transmis OPC Timiș. Prin urmare, Primăria Timișoara a primit două amenzi, în valoare totală de 10.000 lei și un avertisment.

Inspectorii au descoperit mai multe nereguli și în cele trei spații de joacă verificate din Lugoj. Este vorba de Parcul Copiilor, Parcul Comtim și Parcul George Enescu.

Au fost depistate abateri privind echipamentele de joacă, tobogane, leagăne, balansoare, aflate într-un stadiu avansat de degradare, cu bare metalice ruginite, cadru metalic de susținere a tubulaturii din fibră cu bucăți metalice ruginite, desprinse din cadru. (…) Au fost indisponibilitate un număr de 12 echipamente de joacă”, sunt o parte dintre neregulile care le-au atras atenția celor de la OPC Timiș.

Așadar, și Primăria Lugoj a primit patru amenzi, în valoare totală de 13.000 lei. De asemenea, OPC Timiș a dispus măsuri de interzicere a utilizării echipamentelor de joacă verificate până la intrarea în legalitate.