Un scandal imens a izbucnit, miercuri, după ce un concert susținut de manelistul Jador la Timișoara a fost anunțat că va avea loc pe scena Filarmonicii Banatul. Organizatorii evenimentului au și pus biletele în vânzare, dar imediat atât Filarmonica Banatul, cât și Primăria Timișoara au reacționat, anunțând că a fost depusă o cerere, dar evenimentul nu a primit aprobare.

Joi, organizatorii concertului susținut de manelistul Jador au transmis un punct de vedere, anunțând că au considerat Filarmonica Banatul locul perfect pentru acest eveniment, dar că înțeleg atitudinea reprezentanților instituției.

Regretăm situația creată și ne cerem scuze față de clienții noștri pentru că am pus în vânzare biletele la evenimentul Jador de la Timișoara, fără a avea un contract semnat prealabil cu Sala Capitol. Înțelegem poziția filarmonicii, direcția de valori pe care o promovează și dorința instituției de a găzdui în special evenimente de muzică clasică și ne asumăm netransmiterea, în mod oficial a tuturor detaliilor referitoare la eveniment. Ideea concertului Jador și Aza -Dau Moda a fost aceea de a explora muzica, de a arăta o altă față a manelelor prin antamarea unei orchestre care să îmbogățească repertoriul, astfel am considerat filarmonica un spațiu perfect pentru acest experiment muzical. Nu dorim ca acest scandal să continue, ci vrem ne concertăm pe organizarea evenimentului astfel încât publicul să aibă parte de un spectacol la nivelul așteptărilor sale”, au transmis organizatorii concertului.

În aceste condiții, se caută o altă locație pentru concertul susținut de manelist la Timișoara.