Se dezvoltă infrastructura medicală din Timișoara. Dominic Fritz a anunțat că orașul de pe Bega va deveni un centru de excelență în tratarea cancerului. Asta după ce în cadrul Spitalului Municipal Timișoara se construiește o nouă clădire care va găzdui două aparate medicale performante. Este vorba de un accelerator pentru tratamentul cancerului și un computer tomograf.

Investim pentru ca Timișoara să devină centru de excelență în tratarea cancerului. Sute de timișoreni fac naveta în alte orașe pentru a se trata de cancer, în momente dramatice pentru ei și familiile lor. Prin investițiile pe care le facem în sistemul sanitar vrem să le oferim condițiile medicale necesare pentru un tratament performant aici, acasă, în Timișoara. E aproape gata nouă clădire, un buncăr de 2,5 milioane de lei finanțat de Primăria Timișoara ridicat lângă Spitalul Municipal, care găzduiește unul din cele mai noi aparate de radioterapie, un accelerator pentru tratamentul cancerului, dar și un nou computer tomograf. Într-una din vechile clădiri ale Spitalului Municipal, pe care o reabilităm în prezent, este instalat cel de-al doilea aparat de radioterapie”, a afirmat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz spune că cele două aparate sunt unele performante de radioterapie și investigații, în valoare de aproximativ șapte milioane de euro, fiind cumpărate în parteneriat cu Ministerul Sănătății, printr-un program al Băncii Mondiale.

Primarul Timișoarei a mai precizat că nu a fost abandonată nici ideea realizării unui Institut de Oncologie în capitala Banatului.

M-am întâlnit ieri și cu doctorii de la Spitalul Municipal, cu care am vorbit despre parteneriatul cu IFC, divizia de investiții în dezvoltare a Băncii Mondiale, pentru construcția unui nou Spital Municipal, în nordul Timișoarei. Acesta va fi ridicat între Aerodromul Utilitar și acea clădire neterminată de mai bine de 20 de ani, care aparține Ministerului Sănătății, unde se dorește înființarea unui nou centru oncologic. Noul Spital Municipal va reuni într-un singur loc toate secțiile care acum sunt împrăștiate în diverse clădiri din oraș, multe dintre ele improprii pentru desfășurarea actului medical. Am demarat împreună cu IFC studiul de prefezabilitate necesar acestei investiții majore în sistemul de sănătate din municipiu, cea mai mare din ultimii 50 de ani”, a declarat Dominic Fritz.