Conducerea USR Timiș a luat o decizie radicală în cazul unui consilier local din Timișoara. Este vorba de Andrei Meșter, care a fost suspendat pentru un an din partid de către Biroul Județean al USR Timiș.

Potrivit unui comunicat transmis de USR Timiș, decizia a fost luată după ce Meșter nu a votat două proiecte de hotărâre.

Motivul care a dus la sancționarea colegului nostru este faptul că acesta a înșelat încrederea colegilor săi consilieri locali USR, blocând adoptarea a două proiecte esențiale: proiectul de hotărâre pentru înființarea Administrației pentru Educație și Sănătate și proiectul noii organigrame a Primăriei Municipiului Timișoara. Consilierul local Andrei Meșter a făcut acest lucru fără să ridice în prealabil obiecții la proiect sau să semnaleze că va vota altcumva decât cum a stabilit grupul de consilieri USR în urma ședinței interne de aliniere, ședință premergătoare celei de Consiliu Local. Blocarea acestor proiecte esențiale reprezintă o piedică pentru buna funcționare a administrației și pentru ducerea la îndeplinire a misiunii publice pe care USR și-a asumat-o în fața timișorenilor”, transmit reprezentanții partidului.

De asemenea, cei din USR Timiș spun că Meșter nu a dorit să explice de ce nu a votat cele două proiecte, deși „i-au fost oferite condițiile necesare pentru a-și exprima punctul de vedere”.

În condițiile în care Andrei Meșter a fost suspendat din partid pentru un an, acesta pierde și funcția de conducere din cadrul Biroului Local USR Timișoara. Meșter urmează să fie înlocuit de următorul candidat de pe lista rezultată în urma alegerilor interne pentru conducerea filialei USR Timișoara.

Pe perioada suspendării, acesta își păstrează îndatoririle de consilier local și de membru USR Timiș”, mai informează USR Timiș.