Anunț important făcut de ministrul Transporturilor. Sorin Grindeanu transmite că a fost reluată licitația publică pentru proiectarea și execuția lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Este vorba de celebrul tronson cu „tuneluri pentru urși”.

Data limită până la care pot fi depuse ofertele pentru proiectarea și execuția Lotului 2 (secțiunile E și D) al autostrăzii Lugoj-Deva este 9 iunie 2022. CNAIR a transmis spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunțul de participare pentru licitație. După publicarea pe această platformă, documentația va putea fi vizualizată în SICAP. În evaluarea ofertelor va fi punctată inclusiv capacitatea antreprenorilor de a finaliza contractul într-un ritm cât mai alert”, a declarat Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului Transporturilor, câștigătorul licitației va proiecta și va construi inclusiv tuneluri forate cu o lungime totală de 2,13 km pe secțiunea E și va finaliza lucrările pe secțiunea D. Sectorul de autostradă scos la licitație are o lungime de 9,13 km și este finanțat cu bani europeni, prin PNRR.