La Timișoara a fost inaugurată prima parcare de biciclete ca-n Olanda. Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că aceasta se află în parcarea instituției, astfel că iubitorii mersului pe două roți își pot lăsa bicicleta în maximă siguranță.

Strategia Velo Timiș nu este doar despre piste de biciclete, ci despre încurajarea timișenilor să aleagă cât pot de des transportul nepoluant. Lipsa locurilor de parcare sigure este pe lista motivelor pentru care unii timișeni nu aleg să folosească bicicleta pentru drumurile zilnice – am ascultat această nevoie și am venit cu o primă soluție. Planul este ca astfel de parcări moderne să fie amplasate în cât mai multe locuri unde este nevoie de ele. 2 locuri de parcare pentru mașini = 20 de locuri de parcare pentru biciclete. În parcarea Consiliului Județean Timiș a fost amplasată cea mai modernă parcare de biciclete din Timișoara. Dotată cu cea mai recentă generație de sisteme de parcare pentru biciclete pe două niveluri, aici li se permite utilizatorilor să depoziteze bicicletele una deasupra celeilalte, dublând astfel capacitatea de depozitare”, a explicat Cristian Moș.

Potrivit vicepreședintelui CJ Timiș, tot aici bicicliștii pot să-și umfle roțile de la bicicletă folosind sistemul Velopump Air pus la dispoziție. Mai mult, posesorii de biciclete și trotinete electrice își pot încărca gratuit vehiculele.

Astfel de parcări de biciclete sunt folosite în orașe ca: Amsterdam, Barcelona, Rotterdam și Salzburg. Parcarea de biciclete de la Consiliul Județean este deschisă pentru toți bicicliștii, iar în perioada următoare o să colectăm informații legate de cum putem să îmbunătățim sistemul astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor comunității. Pentru orice tip de feedback vă rog să nu ezitați să-mi un scrieți un mesaj aici, pe facebook, sau pe adresa de mail cristian.mos@cjtimis.ro”, a explicat Cristian Moș.