Surpriză pentru cei care lucrează pe șantierul de la Conacul Mocioni din localitatea Foeni, aflat în plin proces de restaurare. Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, anunță că au fost descoperite schelet care au peste 800 de ani.

Sunt încântat că unul dintre proiectele importante ale Consiliului Județean Timiș o să readucă la viață un monument important pentru județul nostru. Am făcut o mică excursie până la șantierul de la Conacul Mocioni, unde echipa coordonată de prof. univ. dr. arheolog Florin Drașovean lucrează intens după ce au descoperit mai multe schelete care au peste 800 de ani. Această descoperire arheologică nu o să întârzie planul execuției lucrărilor de reabilitarea a conacului care are mai mult de 200 de ani, iar scheletele vor ajunge la Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică din Lugoj”, a explicat Cristian Moș.

Vicepreședintele CJ Timiș a mai precizat că este convins de faptul că în anii următori localitatea Foeni va deveni una dintre atracțiile județului, iar turismul una dintre principalele surse de venit local.