Filarmonica Banatul din Timișoara este implicată într-un nou scandal. Vă reamintim că, luna trecută, manelistul Jador a dorit să susțină un concert pe scena Sălii Capitol, dar a fost refuzat după ce informațiile au ajuns în spațiul public.

Iată că marți seara o melodie cântată de manelist s-a putut auzi la Filarmonica Banatul. Totul în cadrul unui spectacol de stand-up comedy susținut de comediantul Micutzu, alături de alte două persoane. Mai precis, Micutzu a intrat pe scenă pe o manea cântată de Jador și a folosit cuvinte obscene.

„Bă, a zis cineva pe Facebook, păi dacă nu-l lăsați pe Jador să cânte, îi lăsați pe ăștia să zică p**a? Noi am spus corect. Așa că iată, și Jador, și p**a”, a spus comediantul.

Mezzosoprana Aura Twarowska s-a arătat indignată de faptul că un astfel de spectacol a fost aprobat de către Filarmonica Banatul.

Noi, artiștii “clasici” numim scenele operelor, teatrelor, filarmonicilor lemn sfânt. Întotdeauna urcăm pe scenă cu respect și recunoștința, studiem, ne pregătim, ne îmbrăcăm în ținute alese, ne machiem/coafăm, ne controlăm atitudinea și mișcarea scenică. Atenție Postarea mea nu e despre artist, despre arta lui, sau despre preferințele publicului din sală. Trăim în democrație, fiecare are dreptul să aleagă, după gusturile și educația lui‼️ Consider, însă, că acest tip de spectacol nu își are locul pe scena Filarmonicii, după cum nici un concert simfonic nu își are locul într-un pub, sau un spectacol de operă, nu știu…, zic repede, pe un teren de cricket. Încerc să îmi imaginez, dar nu reușesc, cum, o instituție similara, Filarmonica din Viena, și-ar închiria sala (celebra Goldenesaal – unde se ține și cunoscutul Concert de Anul Nou) pentru acest tip de “artă”. Și da, să nu uităm de rolul educativ al culturii și nici faptul că ea e investiție în viitor!”, a scris Aura Twarowska, pe Facebook.

Miercuri seara, Micutzu va mai susține două spectacole de stand-up comedy la Filarmonica Banatul. Vezi video AICI cu momentul în care în sală răsună manelele!