Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, este criticat în termeni duri de către cei de la USR Timiș. Asta după ce proiectul de reabilitare a Castelului Huniade nu a primit finanțare europeană, prin PNRR. Astfel, USR Timiș spune că Nica ar da dovadă de incompetență.

Incompetența lui Alin Nica ține Castelul Huniade închis în anul Capitalei Culturale Europene. Castelul, cea mai veche clădire din oraș, un monument istoric de rang național și sediul Muzeului Banatului, este închis publicului de peste 10 ani de zile pentru reparații care nu se mai fac. Recent, instituția condusă inabil de președintele PNL Timiș a pierdut o finanțare de aproape 200 de milioane de lei pentru reabilitarea edificiului. În schimb, alte cinci castele din Ardeal au primit finanțare pentru a fi reabilitate”, a transmis USR Timiș.

Reprezentanții partidului îi mai transmit lui Alin Nica să fie mai implicat și să nu mai facă „gargară politică”.

Poate că domnul Nica ar trebui să se concentreze pe funcția în care a fost votat în urmă cu aproape doi ani și să lase luptele politice pentru perioada după ce reușește să și livreze ceva din poziția de președinte al CJ Timiș. Timișenii cer rezultate de la cei pe care i-au votat, nu gargară politică de nivel comunal”, au precizat cei de la USR Timiș.