Vești bune pentru angajații din Primăria Timișoara. Funcționarii vor primi salarii mai mari, dacă un proiect de hotărâre în acest sens va fi votat de Consiliul Local Timișoara.

Este prima astfel de creștere în ultimii cinci ani pentru angajații municipalității. La deprecierea monedei naționale în acești ani se asociază contextul economic actual care au condus la scăderea în termeni reali a puterii de cumpărare și la migrarea salariaților din primărie către alte instituții publice care oferă un nivel salarial mai atractiv (de exemplu, Consiliul Județean Timiș, ANAF etc.)”, a informat Primăria Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției, prin noul proiect de hotărâre, coeficienții de ierarhizare sunt legați de salariul viceprimarului.

Pentru Primăria Timișoara devine din ce în ce mai dificil să atragă oameni profesioniști și să-și păstreze oamenii cei mai performanți, cu salarii mici. Nu putem construi o administrație care livrează rezultate pentru cetățeni fără să oferim salarii competitive. De aceea, am publicat astăzi un proiect de hotărâre prin care legăm coeficienții de ierarhizare cuprinși în HCL 90/2022 de salariul viceprimarului. Propun consiliului local să aprobe intrarea în vigoare a acestor creșteri începând cu data de 1 iunie. Nu este o măsură care îmi va aduce puncte politice. Va pune o presiune suplimentară pe buget. Dar mi-o asum, ca alte decizii dificile, pentru că este necesară. Un oraș atractiv are nevoie de o primărie care este un loc de muncă atractiv”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.