Sprijin important din partea Guvernului pentru Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că șase aeroporturi din România vor primi ajutoare de stat în valoare de peste 21,3 milioane de lei pentru a depăși pierderile suferite în perioada pandemiei de Covid-19.

Am aprobat astăzi, în Guvern, un Memorandum prin care acordăm ajutoare de stat în valoare de peste 21,3 milioane de lei pentru 6 aeroporturi care au înregistrat în 2019 un tranzit cuprins între 200.000 și 3 milioane de pasageri. Ajutoarele de stat vor fi acordate sub formă de subvenții alocate prin bugetele instituțiilor (în coordonarea cărora se află) până la data de 24 decembrie 2022, în baza unor măsuri de sprijin economic luate de Comisia Europeană”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii va aloca aceste sume pentru Aeroportul Internațional Timișoara, iar consiliile județene vor aproba sumele necesare aeroporturilor din Iași, Sibiu, Craiova, Bacău și Suceava.