Pas important în ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere din România. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că este foarte aproape începerea lucrărilor la cel mai lung tunel din România, care va fi realizat pe Autostrada Transilvaniei.

Cel mai lung tunel din România este cu un pas mai aproape de construcție! CNAIR a transmis la ANAP pentru validare documentația pentru etapa a 2-a a licitației Tronsonului Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău, care include și Tunelul Meseș (Autostrada Transilvania). Prima etapă a licitației pentru acest lot a fost lansată, în luna aprilie 2020, la un preț estimat de 4,5 miliarde de lei (fără TVA). Cel mai dificil lot al autostrăzii Transilvania are o lungime de 41 de km din care 2,9 km reprezintă tunelul Meseș, cu un cost estimat de aproximativ 1 miliard de lei (fără TVA). Tunelul (forat) va avea două galerii și două benzi de circulație pe fiecare sens”, a explicat Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului Transporturilor, pe acest lot urmează să mai fie construite 65 de viaducte, poduri și pasaje, cu o lungime totală de 13 kilometri. Contractul, finanțat prin Programul Operațional Transport 2021-2027, prevede un an pentru proiectare și trei de luni pentru execuția lucrărilor.