Tinerii din zona de vest a țării, cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, care nu au un loc de muncă și nici nu sunt înscriși la vreo unitate de învățământ, primesc un sprijin important. În cadrul unui proiect european în valoare de aproximativ un milion de euro, sunt organizate cursuri gratuite de formare profesională. Mai mult, cinci tineri au posibilitatea de a primi câte 25.000 euro pentru a-și deschide propria afacere.

Proiectul „Succes în carieră pentru TINEri” este derulat de către Asociația Inovatrium, un ONG din Timișoara, și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș. Concret, în cadrul proiectului, vor beneficia de cursuri de formare 379 de tineri din județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara, iar la absolvire, aceștia vor primi și o subvenție cuprinsă între 200 și 1.800 lei. De asemenea, cel puțin 164 dintre tineri își vor găsi un loc de muncă la finalul proiectului.

Proiectul se derulează pe o perioadă de doi ani, iar în acest moment se realizează înscrieri pentru participarea la cursurile gratuite de formare profesională. Pentru a promova facilitățile oferite tinerilor, la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc, la Timișoara, și o întâlnire informală într-o cafenea din centrul orașului.

Rolul nostru în cadrul acestui proiect este de a-i identifica pe acești tineri care pot beneficia de cursuri gratuite de formare. Rata șomajului în județul Timiș este în scădere. Este un lucru bun pentru mediul economic, deoarece înseamnă că mediul economic funcționează. Angajatorii încearcă să-și găsească forță de muncă, dar, din păcate, este o criză acută de forță de muncă pentru că o parte dintre persoanele care-și caută un loc de muncă au plecat în străinătate, alții nu sunt calificați pentru activitățile pe care le solicită angajatorii”, a declarat Florentin Lațcu, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș.

Tinerii care doresc să participe la cursurile de formare profesională se pot înscrie AICI!