Reporterii de investigaţie de la Vocea Timişului au demonstrat, cu o tenacitate ieşită din comun pentru starea presei de azi, că ancheta media nu e un produs expirat.

Într-o perioadă a proceselor verbale, a ştirilor copy paste, redacţia Vocea Timişului a depus o muncă uriaşă şi a a scos la lumină muşuroiul de corupţie din falnicul Giroc, placă turnantă a aroganţei din politică. Ani de zile, comuna administrată de PSD a fost prezentată ca un model de bune practici. Şi chiar aşa a fost; Girocul a cunoscut o dezvoltare incredibilă, însă lăcomia a pus capăt visului frumos.

Primarul Ionel Toma a fost înfăşurat temeinic de mafia imobiliară, conectată politic în special la oameni din PSD. Mai nou şi la PNL, doar sunt aliate cele două partide. Ce a urmat se ştie: un haos imobiliar de proporţii. Gangsteri de sat în şlapi îmblâniţi, foşti sportivi cu capul îmbuibat de substanţe şi steroizi, câţiva exponenţi ai comunităţii arabe din zonă, cam aceasta e aşa-numită mafie imobiliară din Giroc. Fără legătură cu practicile mafioţilor adevăraţi, ci un fel de gaşcă de pripas, cefe late şi creier pe măsură. S-au adunat zeci, sute de ilegalităţi comise în zona primăriei Giroc, au explodat blocurile precum ciupercile după ploaie, au circulat milioane de lei în variantă bani negri. Ani de zile. Sub protecţia directă nu discretă a unor oameni politici, poliţişti dubioşi, procurori cu interese.

Buboiul s-a spart recent, iar mirosul este pestilenţial, duhneşte a puşcărie în zona Giroc, iar firele duc spre personaje cu imunitate parlamentară. Se cuvine să îi amintim şi pe oameni corecţi, dedicaţi din serviciile de informaţii, pe inspectorii Camerei de Conturi Timiş, dar şi pe procurorii incoruptibli. Caracatiţa a fost lovită puternic, exponentul unei tentacule se odihneşte în arest…dar sunt mai multe, care acum se zbat încercând să cauterizeze zona extirpată.

Misiunea DNA va fi dificilă, presiunile politico-financiare sunt uriaşe. Vestea bună e că pescuitul în apele infracţionale de la Giroc a început!

Alte informații AICI (Vocea Timișului)

Preluare foto: banatulmeu.ro