Un scandal imens a izbucnit la Campionatul Mondial de Hochei. Asta după ce naționala de hochei a cântat imnul Ținutului Secuiesc împreună cu jucătorii unguri, înaintea partidei cu Ungaria, în fața românilor din tribunele de la Ljubljana. Un număr de trei jucători din lotul României a refuzat să participe la acest moment. Mai mult, în tribuna Ungariei s-ar fi aflat și ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Timișoreanul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, consideră acest gest un afront și i-a solicitat ministrului Sporturilor să ia măsuri urgente.

Ca timișorean, înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlalți factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil. Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul”, a afirmat Sorin Grindeanu.

În final, ministrul Transporturilor le-a transmis celor trei români care au refuzat să cânte imnul Ținutului Secuiesc că îi respectă pentru că nu au participat „la această mascaradă”.