Noul regulament de parcare pe domeniul public al Timișoarei a intrat în vigoare de curând, însă a fost ținta mai multor atacuri. Mai mult, în aceste zile, a fost lansată și o petiție online prin care se solicită suspendarea noului Timpark. Până în prezent, petiția a fost semnată de aproape 250 de persoane.

Vă invităm să ne alăturăm în număr cât mai mare în demersul pentru suspendarea noului regulament de parcare TimPark emis prin HCLM Timișoara nr. 20/2022, în special cel care face referire la impunerea unui abonament de parcare anual pentru zonele rezidențiale și restricțiile pe care le aduce și cel care face referire la taxarea parcării în zilele de sâmbătă în Zona Verde”, se arată în textul petiției.

Inițiatorii documentului susțin că noul Timpark are o mulțime de neajunsuri, printre care faptul că nu sunt asigurate suficiente locuri de parcare sau că cetățenii nu au fost consultați.

Inițiatorii nu au luat în calcul lipsa de siguranță din cartierele din Timișoara și pericolul la care sunt expuși cetățenii care circulă noaptea pe stradă sau chiar riscul furturilor din autoturisme; generează discriminare între locuitorii Timișoarei și „imigranții” din alte localități și județe; generează conflicte între rezidenții care achită taxa de abonament și cei care evită; agenții economici sunt discriminați, neoferindu-le alternative viabile și corecte”, scrie în document.

Petiția poate fi semnată AICI!