Festivalul de Jazz al Timișoarei nu dispare, chiar dacă primăria nu vrea să-l susțină. Astfel, evenimentul va avea loc în această vară, fiind susținut financiar de Consiliul Județean Timiș. Mai precis, JazzTM se transformă în JazzX.

Se spune că poveștile frumoase nu mor niciodată. Cel puțin în cazul JazzX(JazzTM) e adevărat. Să oprești un astfel de festival denotă lipsă de viziune și incapacitate de înțelegere. Să salvezi și să dezvolți un astfel de festival înseamnă să privești spre viitor, să contribui la un drept câștigat, acela de acces la un act de cultură de valoare mondială pentru cei din comunitatea ta și nu numai. Primăria Timișoara, prin conducătorii săi vremelnici, a dovedit că nu înțelege nimic și e în stare să șteargă ani de eforturi cu un simplu gest. Consiliul Județean Timiș a dovedit că, dimpotrivă, cu un buget mult mai mic decât cel al orașului, sesizează golul pe care finalul JazzTM l-ar fi lăsat în comunitate și salvează, continuă și dezvoltă festivalul. La sfârșitul zilei este o bucurie pentru mine. Anii dedicați acestui festival nu au fost în van, iar Timișoara va avea din nou o scenă cu deținători a zeci de premii Grammy”, a declarat Dan Diaconu, noul consilier personal al șefului CJ Timiș.

Așadar, în această vară, JazzX se va desfășura în perioada 1 – 3 iulie, iar printre invitați se numără Stanley Clarke, Hiromi și Ilhan Ersahin. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Timiș și Centrul Cultural Plai, fiind finanțat de Ministerul Culturii.