Investiție importantă la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că marți a fost semnat contractul pentru proiectarea și construcția noului terminal pentru pasageri de plecări curse externe.

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri! Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor. Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021. După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023”, a explicat Sorin Grindeanu.

Contractul are o valoare de aproape 90 de milioane de lei, la care se adaugă TVA, și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București. Finanțarea investiției este asigurată din trei surse: fonduri europene nerambursabile, bugetul de stat și veniturile proprii ale aeroportului timișorean.