Președinții timișeni ai noului USL sau USL 2.0 s-au încăierat zilele trecute brusc și din senin. Venit de la București cu capsa pusă, Alfred Simonis, șef al grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, a lansat o tiradă de acuze la adresa partenerului său politic Alin Nica, președintele PNL și CJT.

„Vreau să vorbesc despre lipsa performanței la nivelul CJT. Avem un președinte depășit de importanța funcției. Din echipa sa fac parte doi vicepreședinți și mai mulți consilieri, toți pe post de lachei. N-am văzut proiecte majore în acești ani. Nici măcar idei bune transpuse la nivelul instituției. Singurele proiecte realizate au fost cele preluate de la fosta administrație PSD. La lărgirea la patru benzi a drumului Dumbrăvița – Giarmata – A1, principalul vinovat pentru blocarea șantierului este Alin Nica, se vor pierde fonduri europene acolo. Acum se încearcă o nouă licitație, va mai dura ani de zile, un proiect început în 2017. Nica și administrația sa sunt vinovați pentru situația actuală”, a declarat, recent, Simonis, conform De Banat.ro

Tot ce a spus pesedistul Simonis poate confirma orice funcționar al Consiliului Județean Timiș. Nica nu face practic nimic în instituție, așa spun mai toți angajații. S-a izolat împreună cu șeful de cabinet în biroul său, pe care l-ar fi pecetluit și cu un nou sistem de protecție la risc fizic. Pe scurt, pentru a ajunge la președintele instituției este aproape imposibil. Sigur că Alin Nica, fost primar al unei comune aproape sat – Dudeștii Noi, apare în media ca un tip implicat în administrație, dornic de progres, însă singurele sale realizări de când e pus mâna pe CJT sunt niște festivaluri leșinate de muzică incertă, care au costat bugetul instituției bani grei. Așa că Simonis are perfectă dreptate când afirmă că Alin Nica nu înțelege care e rolul Consiliului Județean Timiș. Nici nu prea are cum, pentru că până să fie livrat cetățenilor ca un mare administrator și politician, domnul Nica s-a ocupat cu participarea la Eurovision și la concursuri de gătit. După ce președintele PSD Timiș l-a făcut praf și pulbere, a venit rândul șefului PNL să replice. Acesta din urmă a pus reflectorul pe afacerea pestilențială de la Giroc, unde pe lângă mafia locală sunt băgați în combinații dubioase și oameni politici, DNA comunicând recent că doi parlamentari care ar fi implicați în cazul polițistului arestat pentru corupție. Primul care a sărit să se dezvinovățească în avans a fost Alfred Simonis, iar Nica nu a ratat momentul:

”Nu voi comenta în niciun fel ancheta și detaliile penale ale acestui caz. Sunt însă mirat de promptitudinea cu care a vorbit domnul deputat PSD Simonis, fără să îl fi întrebat cineva. Nu cred că are vreo legătură faptul că fratele domnului deputat este un cunoscut dezvoltator imobiliar în acea zonă sau că ministrul Sorin Grindeanu locuiește chiar în Giroc. Ar fi foarte grav dacă s-ar dovedi că există o implicare a politicului în acest caz. Noi, românii, avem o vorbă, cine se scuză se acuză. Dar cred că ține și de obiceiurile din tinerețe ale domnului Simonis, care reușește, iată, să se strecoare prin politică și administrație fără să se fi confruntat cu votul direct. S-a ascuns mereu pe liste și acum a ajuns să se îmbrâncească și să înjure pe holurile Parlamentului României”, a spus Alin Nica.

”Îmi doresc ca ancheta să scoată cât mai repede la lumină numele celor doi parlamentari, pentru că suspiciunile și bănuielile fac foarte mult rău mediului politic în general. Este foarte important să aflăm adevărul, chiar dacă e dureros. Avem nevoie de un suflu nou în politica românească, dar constat cu tristețe că nu e vorba de vârstă, ci de obiceiuri și de deprinderi. Degeaba ești tânăr politician dacă a ai fost crescut la școala lui Dragnea”, a mai spus Alin Nica, potrivit Tion.ro

Cumva șeful PNL Timiș i-a „dat la operație” lui Simonis, care indiferent cât de mult se ferește acum de combinatorii imobiliari de la Giroc nu poate să șteargă din serverele instituțiilor cu atribuții specifice imaginile și înregistrările în care apare și el în diverse contexte de business sau leisure&fun alături de personaje care azi se află în atenția DNA. Sigur că nu e o infracțiune să te distrezi alături de oameni cercetați penal sau declarați suspecți de DNA, însă parcă e greu de explicat publicului ce caută un parlamentar în asemenea contexte…dacă e vorba doar despre atât, desigur.

După această scatoalcă, ar fi frumos ca Simonis să le vorbească timișenilor despre combinațiile pe care poate le are Alin Nica în domeniul imobiliar, pentru că circulă o serie de povești interesante tot în zona unor comune periurbane, însă din nordul Timișoarei, pe axa Dudeștii Noi-Sânandrei.


De asemenea, poate Nica îl întreabă pe unul dintre colegii săi de partid, parlamentar, ce ştie despre poliţistul corupt din Giroc băgat la zdup de procurori. E acelaşi parlamentar renumit pentru traficul de influenţă pe care îl face de ani de zile…

Alte informații AICI & AICI

N. Ivan