Garda de Mediu Timiș anunță că a făcut o plângere penală. Asta după ce, în urma unui control realizat la începutul lunii mai, inspectorii instituției au identificat un teren de aproximativ 3.500 mp, aparținând comunei Dudeștii Noi, pe suprafața căruia au fost îngropate deșeuri amestecate.

S-a formulat plângere penală în vederea pedepsirii persoanelor vinovate, de către organele de cercetare penală. Totodată, s-a dispus unității administrativ-teritoriale aducerea terenului la starea inițială prin eliminarea/valorificarea deșeurilor (îngropate) cu operatori autorizați”, a informat Garda de Mediu Timiș.

Reprezentanții instituției atrag atenția asupra faptului că, potrivit legislației în vigoare, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la trei la cinci ani sau cu amendă incendierea, îngroparea și eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu vor aplica legea fără ezitare și vor lua toate măsurile necesare pentru prevenirea acestor fapte astfel încât să nu fie afectată sănătatea populației și mediul înconjurător”, a mai transmis Garda de Mediu Timiș.