Cosmin Tabără are zilele numărate în funcția de viceprimar al Timișoarei. Dominic Fritz a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că dacă liberalul nu va vota proiectele pe care le propune, îi va mai tăia din atribuții, drept pedeapsă.

Am luat act de mai multe voturi în consiliul local în Timișoara, în ultimele luni, și am avut o discuție cu domnul viceprimar Tabără, pe care îl apreciez. Dar i-am transmis că așteptarea mea este că un viceprimar care conduce într-o bună parte aparatul primăriei trebuie să-și arate apartenența la această conducere și în voturile sale în consiliul local și că mă aștept ca domnul viceprimar să susțină proiectele administrației în consiliul local. Dacă în viitor această susținere nu se materializează, pentru că nu este doar o susținere care se dă doar din vorbe, atunci îmi rezerv dreptul să schimb inclusiv felul în care sunt delegate atribuțiile mele la viceprimari”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei și-a mai explicat gestul prin faptul că și-ar dori ca oamenii să vadă că cei din conducerea instituției lucrează ca o echipă, nu separat.

Cred că este important pentru igiena administrativă în Primăria Timișoara să fim o echipă de conducere în care aparatul să poată să aibă încredere și în care să nu apară constant impresia că lucrăm în două echipe diferite. Pentru că există doar un singur aparat de specialitate al primarului, condus de primar, iar atribuțiile delegate viceprimarilor funcționează pe baza încrederii. De aceea voi fi foarte atent cum se va materializa această susținere pentru aparatul administrativ în viitor”, a mai precizat Dominic Fritz.