Lucrările la Fântâna cu Pești din centrul Timișoarei au început în vara anului 2019 și ar fi trebuit să fie finalizate într-un an. Iată că ne aflăm în 2022 și Fântâna cu Pești este tot în reabilitare. Sătul de explicațiile firmei care are sarcina de a o restaura, Dominic Fritz anunță că aceasta va fi penalizată cu câte 3.500 lei pentru fiecare zi de întârziere.

Aplicăm penalități de 3.500 lei pentru fiecare zi de întârziere firmei care lucrează la Fântâna cu Pești. La Fântâna cu Pești, unde lucrează o firmă cu pedigree liberal, așa cum presa a relatat în mai multe rânduri, situația e gravă. Contractul a fost semnat în iulie 2019, iar apoi a fost întrerupt de fosta administrație în anul electoral. Am dat start la lucrări în 2021, însă firma nu dă niciun semn că se apropie de final, deși termenul contractual a expirat. Șantierul stă părăsit ca o rană deschisă în inima orașului. Indiferent dacă vorbim de incompetență, rea-voință sau sabotaj, vom aplica penalități de 3500 de lei în fiecare zi, până când constructorul se va achita de obligațiile contractuale. Și ne rezervăm inclusiv dreptul de a acționa această firmă în penal pentru că își bate joc de un monument al Timișoarei și de timișoreni”, a declarat Dominic Fritz, marți, în cadrul unei conferințe de presă.

În vizorul primarului Timișoarei a intrat și firma care a reabilitat str. Grigore Alexandrescu. Compania va fi somată să plătească 1,5 milioane de lei penalități pentru nerespectarea termenelor asumate prin contract.

Administrația pe care o conduc nu tolerează ca șantierele să se întindă la nesfârșit. Înțelegem că situația economică actuală pune multe firme în dificultate și suntem deschiși să arătăm flexibilitate. Dar când motivele obiective se termină și încep scuzele fără acoperire, vom aplica penalitățile asumate prin contract de aceste firme. Vreau să fie clar pentru toată lumea: nu voi mai accepta ca o firmă să vină la licitație, să oferteze un preț mic ca să câștige, cu asumarea să finalizeze lucrarea până la o anumită data și după aia să spună că totul a fost doar o păcăleală. Asta este concurență neloială și tocmai ăsta este motivul pentru care nu vom mai accepta astfel de întârzieri”, a afirmat Dominic Fritz.