DNA Timișoara a dat o nouă lovitură mafiei imobiliare din Giroc. DNA anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că un om de afaceri din județul Timiș a fost trimis în judecată pentru dare de mită.

Și anume, este vorba de Mueen Al Shawish, care a fost arestat preventiv în urmă cu trei săptămâni. Dezvoltatorul imobiliar a ajuns după gratii după ce a încercat să mituiască un angajat al Primăriei Giroc cu 90.000 de euro.

În perioada 16 noiembrie 2021 – 07 aprilie 2022, inculpatul i-ar fi promis unui funcționar din cadrul primăriei comunei Giroc, județul Timiș (martor în cauză) diferite sume de bani în legătură cu exercitarea unor atribuții de serviciu. Concret, inculpatul i-ar fi promis martorului sumele de: 40.000 euro pentru eliberarea a două adeverințe din care să rezulte în mod nereal că două parcele de teren (de 7.882 mp și de 6.529 mp) fac parte din intravilanul localității, deși acestea figurau în realitate în extravilan; 50.000 euro pentru obținerea documentației necesare construirii unui ansamblu de locuințe (certificat de urbanism, autorizație de construire, etc.) care urma să se realizeze pe un teren în suprafața de 6.600 mp, situat pe raza aceleiași comune”, a informat DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă.