DNA Timișoara anunță că a decis să-l trimită în judecată, în stare de arest preventiv, pe polițistul din Giroc care promitea că rezolvă o sentință cu ajutorul a doi parlamentari. Este vorba de Aurelian Gîrd, agent în cadrul Postului de Poliție Giroc, care a fost ridicat de procurorii DNA, în urmă cu două săptămâni, după ce a primit șpagă 13.000 de euro. Polițistul este cercetat pentru trafic de influență în formă continuată.

În perioada anterioară datei de 09 august 2021, inculpatul Gîrd Aurelian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să fie remiși ulterior unui judecător din București. Inculpatul susținea că, în schimbul acestei sume de bani, magistratul ar fi urmat să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului. În contextul menționat mai sus, la data de 12 august 2021, în sediul postului de poliție Giroc, inculpatul ar fi primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeași ocazie, inculpatul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafața de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum și suprafața de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeași localitate, pentru “colaboratorii” polițistului care urmau să rezolve și să decidă punerea în posesie a terenului respectiv. Terenurile mai sus menționate urmau să fie transferate după ce se obținea punerea în posesie”, transmite DNA, prin intermediul unui comunicat de presă.

Valoarea terenurilor pentru care polițistul a primit șpaga se ridică la peste 2,4 milioane de euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse.