Alin Nica, șeful PNL Timiș, și Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, și-au aruncat cuvinte grele după ce medicul Octavian Mazilu, membru PSD, a fost arestat pentru luare de mită.

Pe de altă parte, USR Timiș susține că cele două partide sunt asemănătoare, scopul lor fiind acela de a deturna bani publici.

Arestarea recentă a unui membru marcant al PSD Timiș, acesta fiind cercetat pentru luare de mită în formă continuată, a dat prilejul președinților filialelor timișene ale partidelor de guvernământ să se acuze reciproc de felurite acte de corupție și interese ascunse, contrare cu cele ale cetățenilor. Cu adevărat trist este faptul că și unii, și alții au dreptate. PSD și PNL Timiș sunt niște simple grupuri de interese ale căror priorități au doar legături tangențiale și accidentale cu interesul public. Interesele lor primordiale sunt deturnarea fluxurilor de bani publici spre firmele de casă și plasarea cât mai multor colegi de partid pe diverse posturi călduțe în instituțiile pe care le controlează”, a transmis USR Timiș.

De asemenea, organizația județeană mai susține că PNL și PSD încearcă să arunce cu noroi în Dominic Fritz, primarul Timișoarei, și nu numai.

Un întreg sistem de pile, cunoștințe și relații s-a pus în mișcare atunci când noua administrație USR din Timișoara a început să închidă conductele cu bani publici care se scurgeau spre ei. Se depun eforturi considerabile pentru a mânji primarul, consilierii locali USR și orice om de bună-credință care a făcut pasul spre administrația publică pentru a ajuta Timișoara. Partea bună este că acest plan nu va funcționa. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, împreună cu noi, restul membrilor USR Timiș, suntem mai hotărâți ca niciodată. Vom tăia răul din rădăcină, vom face curat în administrația locală, vom elimina interesele ascunse din primărie și vom reda orașul timișorenilor”, informează USR Timiș.