Regizorul britanic Charlie Ottley vrea să facă un gest demn de toată lauda pentru copiii care i-au furat drona în Parcul Civic din Timișoara. Astfel, Ottley a anunțat, miercuri, că îi va invita pe copii să asiste la filmările documentarului Flavours of Romania. De asemenea, mamei lor îi va găsi un loc de muncă. Asta în condițiile în care tatăl se află la închisoare.

Ce pot să spun este că nu noi suntem victimele aici, adevăratele victime sunt copiii care au furat drona. Vreau să mulțumesc Poliției pentru treaba bună pe care a făcut-o, infracționalitatea este peste tot în lume, dar nu am fost niciunde unde ceva este recuperat atât de repede și cu atâta eficiență. Mulțumesc șefului Poliției și uimitoarei sale echipe pentru că mi-a recuperat echipamentul atât de repede. Știu că am avut parte de un tratament special pentru cine suntem, dar au făcut tot ce au putut să ne ajute, sunt foarte recunoscător. Avem imaginile, am încărcat și câteva cadre din viitorul film pentru a vedea ce încercăm să facem aici”, a declarat Charlie Ottley.

Regizorul britanic se află la noi în județ cu scopul de a filma un documentar despre Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș.

Îi mulțumesc lui Charlie pentru reacția avută, deși a apreciat în aceste circumstanțe neplăcute faptul că întâmplarea nu este caracteristică Timișoarei și că întâmplarea se putea întâmpla oriunde. Dar mă bucur de faptul că lucrurile au fost într-un fel rezolvate de Poliție și făptașii au fost prinși”, a afirmat Alin Nica, șeful CJ Timiș.