Probleme în USR Timiș. Doar în ultimele zile, două persoane și-au dat demisia din partid. Primul care a anunțat că pleacă din USR Timiș a fost arhitectul Sabin Raciu, la sfârșitul lunii mai, pe motiv că formațiunea merge pe o direcție greșită.

Iată că marți, și Cristian Pușcaș, membru fondator al USR Timiș, a demisionat din partid.

Într-o țară în care diateza pasivă este la mare modă, unii oameni așteaptă să se facă, să se întâmple, să se rezolve, să se miște, iar alții așteaptă salvatorii. Îmi pare rău să vă spun, dar salvatorii nu mai vin. V-au promis mult prea multe, iar acum, se prăbușesc pe drum, sub greutatea propriilor promisiuni”, a precizat Cristian Pușcaș, într-un mesaj postat pe Facebook.

Acesta a enumerat și câteva lucruri care nu i se par în regulă în USR Timiș. Și anume, dubla măsură, organizarea de concursuri tip simulacru, lipsa de viziune și strategie politică și incapacitatea de a purta o negociere cu efect util.

De fiecare dată când încerc să vin cu o critică constructivă, mi se spune: “hai, că oricum ai lua-o, noi nu furăm ca PSD sau PNL”. Din păcate acești oameni, cocoțați în turnurile lor de fildeș nu înțeleg că dacă ai făcut o promisiune, nu o poți încălca doar pentru că vecinul tău minte mai mult ca tine. USR nu a promis niciodată că va minți sau va fura mai puțin ca partidele clasice din România, USR a promis că este altfel. E liber fiecare să judece dacă este așa sau nu”, a afirmat Cristian Pușcaș.

În finalul postării, fostul membru USR a dezvăluit că a fost făcut „taliban” de către primarul Dominic Fritz.

Săptămâna trecută am postat pe un grup intern de Facebook faptul că mi-am plătit cotizația în USR până la sfârșitul anului, adică 70 de lei (7 luni a câte 10 lei pe lună), explicând (cu frustrare, evident) că pentru zece lei pe lună (mult mai puțin decât biletul la un film la cinematograf), nu îmi permit să ratez actualul spectacol din USR. Pentru acest lucru, primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a afirmat despre mine în Comitetul Politic USR (for de conducere echivalent CEx-ului de la PSD) că sunt un “taliban”. Acea postare a fost ștearsă după 7 minute. Noh, io la de-astea nu particip”, a dezvăluit Pușcaș.