Vor fi mai puține posturi în cadrul Poliției Locale Timișoara. Primăria a anunțat că pregătește reorganizarea instituției, astfel că a fost întocmit un proiect de hotărâre în acest sens, care vizează „restructurarea și eficientizarea Poliției Locale”.

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum este organizată această activitate și în alte mari orașe ale țării (București, Cluj-Napoca, Arad, Sibiu, Iași etc). Numărul de posturi se reduce cu 14, de la 372 la 358, ca urmare a reducerii numărului de locuitori ai Timișoarei, conform datelor de la Statistică, transmise prin Prefectura Timiș. Posturile reduse fac parte din categoria celor neocupate. Este importantă, însă, restructurarea internă a direcției, modificându-se o serie de servicii și birouri, reducându-se numărul de posturi de conducere de la 25 în vechea organigramă, la 21 în noua organigramă”, a informat Primăria Timișoara.

De asemenea, Compartimentul de Intervenție Rapidă, care înainte era încorporat în Biroul Ordine Publică și Intervenție Rapidă devine de sine stătător, în subordinea directă a directorului general. Acesta va avea 21 de polițiști locali. 

Totodată, la Serviciul Inspecție Comercială vor fi cinci polițiști în plus, suplimentarea fiind de la opt la 13. La Serviciul Protecția Mediului vor fi 13 față de zece în vechea organigramă, la Poliția Piețelor vor fi doi polițiști în plus, ajungând la 15 în total, iar la Serviciul Disciplina în Construcții va fi cu unul în plus, adică 11.
Mai mult, în urma reorganizării, se restructurează departamentele. Astfel, Biroul Proximitate și Siguranță Publică (114 posturi) va fi grupat cu Poliția Piețelor (15 posturi ) și Paza Obiectivelor (33 posturi) în subordinea unui adjunct, în timp ce Siguranța Circulației (31 posturi), împreună cu Monitorizarea Video (17 posturi) și Biroul Transport Urban care se comasează cu Patrulare Navală (13 posturi) vor fi girate de alt adjunct, iar al treilea adjunct se va ocupa de Inspecție Comercială (13 posturi), Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal (11 posturi), Protecția Mediului (13 posturi), Financiar, Achiziții, Logistică.

Primăria Timișoara vrea și să schimbe denumirea instituției în Direcția Generală a Poliției Locale.