Se modernizează infrastructura feroviară din România. Sorin Grindeanu a anunțat că, vineri, a fost avizată în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor achiziția a încă 20 de trenuri electrice de lung parcurs.

Licitația va fi derulată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară prin PNRR, la o valoare estimată de 180 milioane euro, la care care se adăuga costurile întreținerii și reparațiilor de aproximativ 270 milioane euro (sumă asigurată de operatorii feroviari în cadrul implementării contractelor de servicii publice)”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Noile trenuri electrice vor circula pe mai multe trasee, printre care și unul din vestul țării. Este vorba de Cluj Napoca – Alba Iulia – Simeria (Deva) – Târgu Jiu – Craiova – Calafat.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească noile trenuri achiziționate sunt: să circule cu o viteză maximă de 200 km/h, să aibă o capacitate minimă de 160 locuri pe scaune (clasa întâi și clasa a doua), să asigure confortul pentru deplasări de lung parcurs (7 – 10 h /direcție).