Se lucrează de zor la noua maternitate a Spitalului Județean Timișoara, o investiție care se ridică la peste 73 de milioane de lei.

Vom scoate săptămâna viitoare la licitație lucrări suplimentare. Am reușit să ajustăm devizele și să răspundem pozitiv unor cerințe critice, pe partea de infrastructură, aduse în vedere de către medici. Am introdus, de exemplu, un sistem integrat de management al clădirii, (BMS – Building Management System). Vorbim despre un control automatizat, inteligent, al instalațiilor din clădire, menit a preveni erorile umane și a eficientiza activitatea spitalului. În plus, am încheiat și un act adițional cu antreprenorul, de aproximativ 11%, pentru lucrări suplimentare inseparabile”, a explicat Marian Vasile, administratorul public al județului Timiș.

Mai mult, Marian Vasile a precizat că a fost finalizată și lista cu echipamentele medicale ce vor fi cumpărate pentru noua maternitate. Valoarea acestor aparate se ridică la peste trei milioane de euro.

Săptămâna viitoare va fi tranșată, după analize și tratative semnificative, și lista cu mobilierul necesar. Depășind această etapă, vom trece rapid la licitațiile aferente, pentru a avea deja dotările necesare în momentul în care finalizăm clădirea. În aceeași notă constructivă, analizăm posibilitatea achiziționării în avans a materialelor, pentru a ne proteja de problema termenelor lungi în furnizare”, a detaliat administratorul public al județului Timiș.

Șantierul de la noua maternitate a Spitalului Județean Timișoara se află în grafic. Placa peste parter este turnată, iar în luna octombrie va fi finalizată toată structura de rezistență. În plus, săptămâna viitoare încep lucrările și la instalațiile electrice și sanitare.