Primăria Timișoara intenționează să plătească mai mult reabilitarea pasarelei pietonale peste râul Bega, un proiect despre care se vorbește de mai mulți ani.

Instituția a lansat în toamnă o licitație în vederea găsirii unei firme care să modernizeze pasarela, dar procedura a fost anulată pentru că în cele două oferte depuse au fost descoperite mai multe nereguli.

Iată că acum Primăria Timișoara vrea să lanseze din nou licitația, doar că intenționează să crească valoarea estimată a contractului, de la 10 milioane de lei la 16 milioane de lei.

În urma modificărilor legislative și a majorărilor excesive a prețurilor la materialele de construcții în contextul crizei mondiale, se impune actualizarea Devizului General aprobat prin HCL nr. 285/31.07.2020. Valoarea actuală a investiţiei, determinată în urma actualizării prețurilor, este stabilită la 16.253.590,35 (inclusiv TVA), din care construcţii montaj C+M – 12.791.041,99 lei (inclusiv TVA)”, aflăm din proiectul de hotărâre care va fi supus votului în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara.

Pasarela a fost construită în anul 1949 și se află într-o stare avansată de degradare.