O parte din țiganii care au intrat prin tot felul de metode în posesia caselor din centrul Timișoarei, în zona Loga, ar putea rămâne fără curți.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, susține că multe dintre terenurile pe care se află curțile acestor vile nu ar fi în proprietatea țiganilor, ci a statului român. O situație de acest gen este înregistrată și pe str. Beethoven, nr. 1, unde o parcelă va fi trecută în domeniul privat al municipiului Timișoara. Este vorba de un teren situat chiar lângă noul corp de clădire al Clinicii ORL a Spitalului Municipal Timișoara, ocupat în mod abuziv de țigani, deși se află în proprietatea statului român.

Acest teren este, de fapt, una dintre multele case din Timișoara, din zona Loga, care au ajuns în mâna clanurilor de romi prin moduri pe care le bănuim, dar nu știm în mod exact cum s-au întâmplat aceste lucruri. Iar terenul în sine este terenul statului român, în folosința Sfatului Popular al Timișoarei. Adică este statul român pe care municipiul Timișoara se poate intabula. Noi în această zonă avem un obiectiv de investiție extrem de important, extinderea la spitalul ORL, spital care nu are acces rutier, nu are acces pentru pompieri, pentru ISU în spate. Iar noi avem foarte multe astfel de situații ca municipiu în care clanuri de romi au preluat case, patrimoniu al Timișoarei, dar terenul din curțile lor, uneori mii de metri pătrați în centrul Timișoarei este statul român, nu este privatizat, nu este retrocedat”, a afirmat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei susține că instituția va începe demersurile necesare astfel încât toate terenurile din centru, ocupate în mod abuziv de țigani, să ajungă în proprietatea municipalității.

Noi ar trebui, și sper că este un prim proiect și ca cei de la Patrimoniu să pregătească cât mai multe, ca toate aceste terenuri care este statul român în folosința Primăriei Timișoara și care sunt parte din astfel de retrocedări sau preluări cu forța să le trecem în proprietatea municipiului și să le securizăm. Dacă nu am putut la vremea respectivă să securizăm patrimoniul construit din centrul orașului, măcar terenul liber din centru, care este al statului român sau al municipiului să putem să-l securizăm, să-l trecem în proprietatea municipiului și într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat să putem să-l și utilizăm în interesul cetățenilor și nu al clanurilor de romi care au pus stăpânire pe centrul Timișoarei”, a adăugat Ruben Lațcău.