În sfârșit, pot începe lucrările de modernizare a Gării de Nord din Timișoara.

CFR Infrastructură anunță că, vineri, Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara a predat amplasamentul pentru demararea lucrărilor de reparații și intervenții.

Principalele lucrări care se vor executa, la cele șase corpuri de clădire, sunt: consolidarea elementelor structurale, afectate de degradări, noi finisaje la fațadele clădirii, intervenţii la acoperişuri, reabilitarea termică a clădirii, montarea de panouri fotovoltaice cu puterea de 50 Kw, instalații de climatizare și un nou sistem paratrăznet. Se vor executa inclusiv lucrări de reparații în tunelul pietonal, care va dispune și de sistem de supraveghere video, iluminat de tip LED, dar şi un sistem audio nou. De asemenea, se va reface piațeta din fața gării”, a informat CFR Infrastructură.

Valoarea investiției se ridică la 17,6 milioane de lei, la care se adaugă TVA, lucrările fiind finanțate de CFR SA. Termenul de execuție este de 18 luni. Gara de Nord din Timișoara este reabilitată de către asocierea Constructim SA – Bauerhof Agrobanat SRL – Longhersin SRL – Lăstun SRL.