Neliniştea PNL

Klaus Iohannis a reuşit performanţa să menţină la guvernare o structură care doar aparent e un partid politic, PNL.

După multiplele violuri politice la care a fost supus fostul Partid Naţional Libera de către pedeliştii care au fugit de moştenirea petroviană, azi PNL e o formă fără fond, un fel de plagă care se tot extinde, ocupând poziţii administrative şi demnităţi.

Jocul intern cu funcţiile, matrioşcarea Cîţu-Ciucă, foamea de sinecuri pentru hoardele de consilieri ai PNL a decredibilizat iremediabil, probabil pe termen foarte lung, ideea de partid politic în România. Speriat de spectrul irelevanţei sale după 2024, domnul Iohannis a permis accederea PSD la guvernare, aceasta fiind şi o garanţie că nu va fi suspendat.

Pentru PNL, jocurile lui KWI sunt dezastruoase, iar decontul va veni în curând. Domnul Nicolae Ciucă poate fi orice azi în România, însă în niciun caz preşedinte de partid politic. E contradicţie în termeni! Dar, pe moment şandramaua penelisto-pedelistă rezistă, fiind ţinută în schemă de către PSD, partid care va degaja la momentul oportun.

Probabil niciun penelist lucid nu crede că social-democraţii vor gira la nesfârşit simulacrul de guvernare din care şi ei fac parte. PSD e un partid de tip felină, care nu ezită să-şi devoreze chiar propriii lideri dacă asta înseamnă supravieţuirea structurii.

N. IVAN

Preluare foto: infoactual.ro