Muzeul Revoluției din Decembrie 1989 este tot mai aproape de a fi realizat la Timișoara. Astăzi, acest proiect a primit votul final în Camera Deputaților.

Victorie! 10 ani de zbatere nu au fost în zadar. Proiectul de Lege privind înființarea Muzeului Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989 a primit votul final în forul decizional al Camerei Deputaților. Muzeul Revoluției nu este un muzeu oarecare, ci este o îndatorire sacră a noastră, a timișorenilor, dar și a României, de a comemora și a da cinste eroilor Revoluției din 1989, și în același timp, de a putea menține vie flacăra libertății, a democrației și a adevărului. Cred că acest muzeu va fi un punct de reper în toată Europa de Est pentru toți cei care vor să înțeleagă cât de valoroase sunt libertatea și dreptatea în societate. Când toate forțele politice și decizionale își unesc forțele, lucrurile se mișcă. Sunt fericit că am reușit, la începutul acestui an, ca 300 de colegi parlamentari să semneze pentru susținerea acestui proiect vital pentru Timișoara și întreaga Românie”, a afirmat Ben Oni Ardelean, deputat PNL de Timiș.

Muzeul Revoluției Române din Decembrie 1989 va fi realizat în locul fostei garnizoane din Piața Libertății din Timișoara, în urma unei investiții care se ridică la 16 milioane de euro. Guvernul a găsit și o sursă de finanțare pentru acest proiect. Și anume, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.