Dominic Fritz este foc și pară de supărat pe consilierii locali PNL. Asta după ce, în această seară, în ședința Consiliului Local liberalii nu au dorit să voteze cele două proiecte de hotărâre care prevăd amenzi mai mari pentru constructorii care aruncă deșeurile pe unde apucă.

Consilierii locali PNL au refuzat azi să voteze două proiecte de hotărâre care ar însemna amenzi mari pentru constructorii care aruncă în oraș și pe câmp deșeurile din construcții și demolări. Au refuzat să voteze o mai bună trasabilitate a deșeurilor din construcții. Nu vor să voteze pentru o Timișoara mai curată. În beneficiul cui lucrează consilierii PNL? În urmă cu câteva luni, Poliția Locală a descoperit o adevărată groapă clandestină plină cu sute de tone de gunoaie, majoritatea deșeuri din construcții. Pornind de la acel caz, consilierii locali USR au elaborat un proiect de hotărâre care, odată pus în aplicare, ar face mult mai ușor trasabile deșeurile din construcții și demolări, în drumul lor de la șantier la o groapă autorizată. Însă consilierii PNL au decis azi să fugă de vot”, a declarat Dominic Fritz.

De asemenea, primarul Timișoarei a afirmat despre consilierii locali PNL că au dat dovadă de o „lașitate copilărească” și că nu ar avea ce să mai caute în politică, având în vedere gestul lor din plenul din această seară.

Încă o dată, liberalii din Consiliul Local arată că nu se află aici pentru a apăra interesele orașului și ale timișorenilor, ci interesele și metehnele câtorva patroni dubioși care fac bani serioși pe spatele sănătății noastre. Faptul că nu au avut curaj să voteze – nici cu da, nici cu nu, nici cu abținere, efectiv au refuzat să apese pe buton – pare doar un gest de lașitate copilărească, dar e de fapt o palmă dată timișorenilor care au votat ca să fie reprezentați în Consiliul Local. Cine nu vrea să-și asume votul nu are ce căuta în politică”, a spus Dominic Fritz.