Sorin Grindeanu schimbă strategia în ceea ce privește repararea gărilor din România, multe dintre ele fiind într-o stare avansată de degradare.

Astfel, ministrul Transporturilor a anunțat că a fost aprobată, astăzi, în ședința de Guvern, o Ordonanță care permite autorităților locale să contribuie inclusiv la modernizarea gărilor.

Autoritățile locale vor putea contribui inclusiv la reparația și modernizarea gărilor! Am aprobat astăzi în ședința de guvern o Ordonanță care asigură corelarea legislației naționale cu cea europeană în domeniul feroviar. Astfel, facem un pas important spre descentralizarea unor servicii și investiții în domeniul feroviar. Prin modificările prevăzute în actul normativ autoritățile locale interesate vor avea inclusiv posibilitatea să încheie parteneriate cu CFR pentru reparația și modernizarea gărilor din localități”, a explicat Sorin Grindeanu.

Mai precis, ordonanța prevede, printre altele, posibilitatea ca Ministerul Transporturilor, compania națională care administrează infrastructura feroviară, societățile naționale rezultate din reorganizarea SNCFR și autorităților publice locale să poată realiza parteneriate pentru implementarea de proiecte care privesc infrastructura feroviară publică.