În sfârșit, Primăria Timișoara trece la un alt nivel în ceea ce privește interacțiunea cu cetățenii.

Reprezentanții instituției anunță că începând de luni, 4 iulie, vechea centrală analogică va intra în pensie și va fi înlocuită de una digitală nou-nouță. Vocea care îi va ajuta pe timișoreni să obțină informațiile de care au nevoie sau să intre în legătură cu anumite departamente și direcții îi aparține cunoscutei actrițe timișorene Olga Török.

Noua centrală digitală este complet automatizată, însă pentru situații neprevăzute timișorenii pot intra în contact și cu un operator uman, care să îi direcționeze către departamentul care le poate soluționa problema.

Trecem din era analogică în era digitală într-un sector important al relației cu cetățenii. Cu ajutorul noii tehnologii vrem să eliminăm situațiile în care cetățenii sună la primărie și nimeni nu răspunde, și în același timp ne dorim să avem o evidență mai bună a departamentelor unde e nevoie să schimbăm modul de lucru sau să suplimentăm personalul. Nu va fi perfect din prima zi și vom face ajustări constante. Le mulțumesc tuturor celor care lucrează constant pentru a îmbunătăți relația administrației noastre cu cetățenii și, totodată, îi mulțumesc Olgăi Török pentru că s-a implicat voluntar în acest proiect”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Cetățenii vor avea la dispoziție un singur număr de contact pentru a intra în legătură cu Primăria Timișoara – 0256 969.

Valoarea investiției este de aproximativ 120.000 de lei, cu TVA inclus.