Primarul Timișoarei are un nou consilier personal, începând de marți. Este vorba de Carmen Proteasa, expertă în politici educaționale și științe politice.

Aceasta îi ia locul Danei Lazăr, care s-a retras pentru a ocupa o funcție de execuție în cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Timișoara.

Carmen Proteasa a absolvit Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative București și are o diplomă de Master în Strategii Inovative ale Învățării, obținută în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației – Universitatea București.

Înainte de a prelua funcția de consilier personal al primarului Timișoarei, ea a lucrat ca manager de proiect în cadrul Asociației pentru Valori în Educație unde, printre altele, a coordonat un program național de formare de directori de școli. 

Carmen Proteasa va prelua relația primăriei cu directorii de școli, pentru a răspunde mai bine nevoilor extrem de multe care vin din această direcție, dar și pentru a gestiona mai bine resursele pe care le avem la dispoziție. De asemenea, ea va lucra la conceperea unor noi politici educaționale care să vină în beneficiul timișorenilor”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.